hondje in mand

Hond wil niet plassen tijdens wandeling

Als het je niet lukt om je hond te laten poepen of plassen tijdens een wandeling, ben je niet de enige. Er zijn verschillende redenen waarom dit soms gebeurt. We gaan hier wat dieper in op de meest voorkomende redenen voor dit gedrag.

We zijn geneigd te denken dat onze viervoeters van nature moeten plassen of poepen als hun pootjes het gras aanraken. Getrainde honden zouden de behoefte moeten voelen om zichzelf te ontlasten als ze buiten zijn, dus waarom worstelen sommige honden hiermee? Als je hond niet plast of poept tijdens de wandelingen, weet dan dat je niet de enige bent.

Hoewel wandelingen veel honden kunnen aanmoedigen om hun behoefte te doen in de buurt van waar andere honden zijn geweest, zullen zeker niet alle honden dit doen. Dit kan soms frustrerend zijn als baasje. Het kan wandelingen langer dan gepland maken terwijl je je hond aanmoedigt om de behoefte te doen.

Waarom hebben sommige honden moeite de behoefte doen tijdens wandelingen? In dit artikel zullen we dit gedrag van onze honden bespreken en jou helpen jouw hond aan te moedigen zijn behoefte te doen.

Leer je hond een behoefte commando

Je kunt je hond op commando leren zindelijk te worden. Als de hond wordt afgeleid tijdens het proberen te doen van de behoefte kan een aangeleerd commando ervoor zorgen dat de hond de concentratie weer oppakt. Je kunt kiezen voor simpelweg ‘ga plassen’ of een ander random woord verzinnen wat de hond gaat koppelen aan het doen van de behoefte.

Je hond is te enthousiast

Als je hond tijdens je wandelingen overweldigd lijkt door opwinding, kan het moeilijk zijn om onbenullig te worden. Plassen en poepen vereisen concentratie, en een opgewonden pup heeft vaak moeite om zich op één taak te concentreren. Een opgewonden hond wordt snel afgeleid door nieuwe geuren, passerende mensen, andere honden. Het is mogelijk dat ze afgeleid worden door vrijwel alles dat hun pad kruist.

Je hond is te angstig

Als de hond zich niet lekker in zijn vel voelt, kan de concentratie mogelijk op te brengen zijn om een plasje te doen. Dit kan er ook toe leiden dat je viervoeter ander angstig gedrag vertoont, zoals langer dan normaal naar je staren.

Sommige honden worstelen met angst voor hun riem. Ze kunnen ook problemen ervaren met omgeving , of als ze worden omringd door onbekende mensen of dieren. Zeker een jonge hond zal moeten leren wennen aan andere honden en mensen.

Veilig plek voor de behoefte

Sommige ruimtes zijn gewoon te chaotisch voor een hond om comfortabel de behoefte te doen. Dit kan ervoor zorgen dat ze aarzelen om te gaan wandelen, en kan ze zeker afleiden als het tijd is om te plassen of te poepen.

De beste plekken zijn vrij van luid verkeer, bevatten veel gras om naar de wc te gaan en bevatten niet teveel afleidingen. Dit kan in sommige gebieden moeilijker te vinden zijn dan in andere. Maar het kan je hond helpen zich te concentreren op het zindelijk worden tijdens de wandelingen.

Help je hond te wennen aan de riem

Help je hond zich aan de riem aan te passen.
Lijkt je hond bang voor de riem? Sommige honden hebben geen ervaring met riemen en kunnen bang zijn voor de riem.

Als dit het geval is bij je hond, kun je hem helpen aan de lijn te wennen tot het punt waarop hij niet eens weet dat ‘ie deze aan heeft. Met echt angstige honden moet dit heel langzaam gebeuren..

Laat je hond aan de lijn ruiken en beloon de ontdekkingstocht met iets lekkers. Je kunt proberen je hond met de riem in de bench te laten slapen. Uiteindelijk kunt je de riem aan de halsband van je hond vastmaken en je hond er gewoon mee door het huis laten dwalen.

Dit moet onder toezicht gebeuren, zodat hij nergens blijft vasthangen. Na een tijdje zal je hond de lijn als een verlengstuk van zichzelf zien. Wanneer je hond zich op zijn gemak voelt met de riem en er met jou mee rondloopt, zal hij zich meer op zijn gemak voelen bij het poepen of plassen terwijl hij eraan vastzit.

Gebruik een lange riem

Sommige honden vinden het moeilijk om de perfecte plek te kiezen als ze kort zijn aangelijnd, waardoor ze weigeren te plassen of te poepen tijdens wandelingen. Dit komt vaak voor bij honden die niet gewend zijn aan de lijn te lopen. Het komt ook vaak voor bij honden die gewend zijn om voldoende ruimte te hebben om alles te verkennen als ze buiten zijn.

Het is ook mogelijk dat de riem te ruw aanvoelt om de nek. Een alternatief voor het gebruik van een riem is een goed hondentuigje. Dit kan een stuk comfortabeler zijn voor honden die moeite hebben met het aantrekken van de halsband om hun nek. Als de wandeling leuker is, kan het helpen om de hond meer te ontspannen en makkelijker te plassen

Maak je hond zelfverzekerder

Een zelfverzekerde hond voelt zich eerder veilig. Dit is vooral belangrijk voor honden die angstig zijn tijdens wandelingen. Ze zullen vaker moeite hebben om zich op hun gemak te voelen in een onbekende omgeving. Je kunt je hond helpen meer zelfvertrouwen te krijgen door hem beter te leren gehoorzamen. Ook kun je hem bloot te stellen aan meer omgevingen. Als je de moeite neemt om je hond te helpen vertrouwen te winnen, zul je de voordelen met eigen ogen gaan zien.

Similar Posts